Regulamin konkursu

„QAFP – Mistrzowska Lada”

§1 Postanowienia ogólne

  1. Organizatorem konkursu pod nazwą „QAFP – Mistrzowska Lada” (dalej: „Konkurs”) jest VMG sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Unii lubelskiej 1 w Poznaniu (61-249), wpisanej do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000099613, NIP 9720996593, REGON 639834414 (dalej: “Organizator”), które organizuje Program na zlecenie Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego z siedzibą w Warszawie (00-410), przy ul. Solec 18, wpisanej do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000246895, NIP 701 00 33 996, REGON 140652872 (dalej: “Fundator”).
  2. Konkurs przeznaczony jest dla sklepów prowadzących sprzedaż produktów QAFP, biorących udział w projekcie “Po pierwsze klient – kontynuacja”.
  3. Konkurs realizowany jest na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.
  4. Konkurs realizowany jest w ramach zadania “Po pierwsze klient – kontynuacja” finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
  5. Zgłoszenie do Konkursu jest równoznaczne z akceptacją warunków niniejszego Regulaminu i przestrzeganiem jego zasad oraz oznacza zapoznanie się z jego treścią.
  6. Regulamin określa zasady uczestnictwa, przebieg i nagrody w Konkursie.

§2 Cele Konkursu

  1. Celem Konkursu jest podniesienie jakości ekspozycji produktów QAFP oraz wyróżnienie certyfikowanych produktów spośród innych dostępnych na rynku.
  2. Konkurs promuje dobre praktyki, estetykę i atrakcyjność ekspozycji oraz popularyzuje wiedzę o prawidłowym znakowaniu produktów wysokiej jakości.

§3 Warunki uczestnictwa

  1. Uczestnikami Konkursu mogą być zespoły składające się z pracowników sklepów, które przystąpiły do programu. Dopuszczalna wielkość zespołu to od 1 do 3 osób.
  2. Zgłoszenia dokonywane są wyłącznie przez kierowników sklepów, w których prowadzona jest sprzedaż produktów QAFP.
  3. Każdy sklep może zgłosić tylko jedną drużynę / ekspozycję.
  4. Udział w Konkursie jest dobrowolny i bezpłatny.

§4 Zasady uczestnictwa

  1. Zadaniem uczestników Konkursu jest przygotowanie poprawnej, estetycznej i atrakcyjnej ekspozycji lady chłodniczej z produktami QAFP.
  2. Każdy zespół może przesłać maksymalnie jedno zgłoszenie zawierające 3 zdjęcia ekspozycji.
  3. Zgłoszenia przyjmowane są wyłącznie poprzez dedykowaną stronę internetową Organizatora (formularz na stronie konkursqafp.pl).
  4. Ekspozycja powinna:
    • jednoznacznie wyróżniać produkty QAFP (np. poprzez ekspozytory, oznakowanie, cenówki QAFP),
    • być atrakcyjna, estetyczna i uporządkowana,
    • posiadać poprawne oznakowania zgodne z wytycznymi systemu QAFP,
    • zgodna z zasadami ekspozycji towaru w ladzie mięsno-wędliniarskiej.

§5 Czas trwania

  1. Konkurs trwa od 1 listopada do 30 grudnia wg poniższych etapów:
    • Przyjmowanie zgłoszeń: 1 listopada – 14 grudnia 2025 r.
    • Ocena jury i ogłoszenie wyników: 15 grudnia – 22 grudnia 2025 r.
    • Wydanie nagród: 22 – 30 grudnia 2025 r.

§6 Wybór laureatów konkursu i zasady oceniania

  1. Spośród nadesłanych przez Uczestników zgłoszeń, jury składające się z przedstawicieli Organizatora i Fundatora wybierze 6 najlepszych ekspozycji, które zostaną nagrodzone nagrodami głównymi.
  2. Przy ocenie zgłoszeń Uczestników Jury będzie brało pod uwagę:
    • estetykę i poprawność ekspozycji (1-5 pkt.),
    • widoczność i poprawność oznaczeń QAFP (1-5 pkt.),
    • wyróżnienie produktów QAFP na tle oferty (1-5 pkt.),,
    • ogólne wrażenie handlowe (1-5 pkt.),.
  3. Decyzja Jury jest ostateczna i nieodwołalna
  4. Wyniki i zwycięskie ekspozycje zostaną opublikowane i podsumowane na oficjalnym fanpage’u QAFP na Facebooku.
  5. Organizator skontaktuje się ze zwycięskimi zespołami mailowo.

§7 Nagrody

  1. Nagrody otrzyma 6 najlepszych zespołów.
  2. Każdy zespół otrzyma voucher o wartości 3000 zł (np. na weekend w SPA lub inne świadczenia wskazane przez Organizatora).
  3. Zwycięzcy i ich ekspozycje będą promowani w mediach społecznościowych QAFP, o ile wyrażą na to zgodę.

§8 Postanowienia końcowe

  1. Regulamin niniejszego Konkursu dostępny jest w siedzibie Organizatora oraz na platformie konkursowej.
  2. Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgłoszeń i odrzucenia prac niespełniających wymogów Regulaminu.
  3. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany Regulaminu, pod warunkiem, że nie naruszy to już nabytych praw Uczestników. O każdorazowej zmianie Organizator poinformuje Uczestników na stronie internetowej.
  4. Wszelkie spory powinny być w pierwszej kolejności rozstrzygane polubownie.
  5. W razie powstania wątpliwości dotyczących postanowień niniejszego regulaminu, Organizator zastrzega sobie prawo do dokonywania rozstrzygającej interpretacji tych postanowień.
  6. Decyzje w sprawach nie objętych regulaminem Konkursu podejmuje Organizator.
  7. Regulamin wchodzi w życie z dniem 1 listopada 2025 r.
  8. We wszystkich sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie zastosowanie mają przepisy polskiego prawa, w szczególności kodeksu cywilnego.
  9. Organizator może dokonać zmian w Regulaminie, o czym poinformuje uczestników.
  10. Regulamin wchodzi w życie z dniem jego opublikowania.
Konkurs realizowany jest w ramach projektu „Po pierwsze klient – kontynuacja” finansowanego ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Konkurs QAFP © 2025 | Wszystkie prawa zastrzeżone